De senaste dagarna i ett inlägg
Kategori: Allmänt
Tisdag: Chalmeristmiddag
Veckan började med en lite finare sittning nämligen Chalmeristmiddagen. På denna kom det alumner, vilket innebär utexaminerade kemitekniker. Till middagen hamnade jag vid samma bord som en väldigt trevlig alumn. Han rådde oss att ta vara på tiden på Chalmers både pluggmässigt och socialt. Han sa att denna tid får ni aldrig igen och den kommer gå fort. Under sittning sjung också en massa sånger, viket jag tycker är jättekul. Dessa är dock roligare under ful sittningarna, då är det lite mer drag i folket.
Förrätt – kycklinglever med någon brödgrejs och sallad, detta byte jag mot det vegetariska alternativet tomat och mozzarella.
Varmrätt – ankbröst med potatispuré och rödvinbärssås
Efterrätt – engelsk ostkaka med rårörda hallon
Onsdag: Nollinsamling och pHaddersittning
Dagen började med repetitioner på morgonen som vanligt men istället för eftermiddags lektionen hade vi något som kallas nollinsamlingen. Vi skulle gå runt på stan och samla in pengar till drottning Silvias barnsjukhus. Vi fick in 400-500 kr på ungefär en timme. Då kände vi för en liten paus på en bar och så blev det, tog härliga bilder på detta och hoppas jag kan få upp dem här sedan. Det var nämligen strålande sol denna dagen. På kvällen den andra sittningen som var i onsdags, då var det pHaddersittning. Denna sittning klassade som fin/ful-sittning. De var jättegod mat och alkohol som flödade med mycket sång och gükel.
Förrätt – Bruschetta
Varmrätt – Pulledpork med ris
Efterrätt – Glass med kolasås
Torsdag: Midsommar-gasque
Idag var det också dags för en sittning med midsommartema på Gasquen. Denna skulle jag nog klassa som en fullsittning, stämningen var hög och sångerna ännu mer högljudda. Det här var definitivt den roligaste sittningen hitintills, vet inte riktigt varför men den var väldigt trevlig och rolig, skrattade mycket. Kvällen avslutades också med efterfest på gasquen då andra sektioner också fick komma.
Förrätt – Sill och lax
Varmrätt – Kotlett med potatisklyftor
Efterrätt – Bärflarn
Helgen:
Så detta är vad jag har varit fullt upptaggen med fram till och med fredagen då jag satt på ett tåg påväg hem till Stokcholm. På perrongen möte Erik upp mig och hjälpte mig hem med väskorna. Sedan var det dags för guldbröllpo, för er som inte vet så har min farmor och farfar numera vart gifta i hela 50 år. Detta firades med en finmiddag på Ulla Winblad´s resturang ute på djurgården. Mysig resturang med sjukt god mat. Denna kväll kom jag fram till at jag ätit tre rättersmiddag fyra dagar i rad, har nog aldrig hänt förrut faktiskt. På resturangen var maten helt underbar.
Förrätt – Skagenröra med smörstektbröd
Varmrätt – Gödkalvskotlett med kantarellsås och potatisgratäng
Efterrätt – Blåbärspaj med punschglass